Кремовий супчик із брокколі та сиром.

Аватар користувача
Truskavec
Site Admin
Повідомлень: 389
З нами з: 26 грудня 2014, 21:12
Контактна інформація:

Кремовий супчик із брокколі та сиром.

Повідомлення Truskavec » 22 травня 2015, 20:43

Кремовий супчик із брокколі та сиром. Смачний і ситний суп на обід або вечерю.

Ніжний, смачний, ситний, просто неможливо від нього відірватися - все це про крем-суп із сиром та брокколі, і сьогодні ми будемо його готувати (я завжди варю його трохи більшою порцією - він смачний і підігрітий).

Що нам знадобиться? На 3-4 порції:

  • 150 г плавленого вершкового сиру (можна брати і дрібно потерті тверді сири), так само можна використати маскарпоне. Я беру і те і інше :)
  • 10-15 суцвіть броколі (класті можна за бажанням, все залежить від того, наскільки ви любите брокколі (я беру 500г).
  • 3 середніх картоплини (з розрахунку 1 картоплина на порцію).
  • 1-2 цибулі порей (порізаної дрібними тонкими кільцями).
  • 1 невелика морквина.
  • 1 ст. л. лимонного соку.
  • 2 лаврових листа.
  • 2 ч.л овочевого бульйону (я беру біо).
  • щіпка-дві сушеного базиліку.
  • копчена або інша сіль, та чорний мелений перець за смаком.
  • 1 ч.л рідкого диму для смаку (якщо любите).
  • рослинна олія для смаження.

Приготування:

1) Цибулю порей чистимо, ріжемо дрібними кільцями і одразу в каструлі пасеруємо на рослинній олії без запаху до м'якості, я це роблю на рафінованій оливковій олії.

2) Додаємо до цибулі натерту на крупній тертці моркву і продовжуємо пасерувати до м'якості моркви.

3) Чистимо 3 середніх картоплини, нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо в каструлю, додаємо брокколі, чим більше, тим смачніше. Додаємо гарячу воду з чайника щоб вона була трохи вище овочів та додаэмо овочевий бульон. Солимо за смаком, накриваємо кришкою, доводимо до кипіння і варимо при невеликому кипінні 5 хвилин. Кладемо 1-2 лаврових листки, закриваємо кришкою і продовжуємо варити хвилин 10 до готовності.

4) Коли овочі зварилися, вимикаємо газ, виймаємо лаврові листочки і викидаємо їх, інакше потім від них буде тільки гіркота. Вміст каструлі подрібнюємо блендером або товкачкою для приготування пюре. Якщо немає блендера, можна легко обійтися однією товкачкою, всі інгредієнти дуже м'які.

5) Кладемо в каструлю 150 г плавленого сиру, включаємо газ і перемішуємо суп до повного розчинення сиру.

6) Додаємо 1 ст. л. лимонного соку, перець, сушені трави (базилік, мускатний горіх, чебрець, м'яту або інші). Вимикаємо газ, закриваємо кришкою, даємо настоятися хвилин 15 (хто любить, кладе 1 ч.л рідкого диму).

Крем-суп із сиром та брокколі готовий. Подавати можна з сухарикамі або грінками та четвертинками лимону. Якщо вам подобається полийте крем-суп невелікою кількістю лимонного соку. Повірте, це смачно, буквально кілька крапель лимону зверху. Можна додати трохи дрібно нарізаної зелені.

Успіхів вам ;) :arrow: Додавайте свої вегетаріанські рецепти.

marinkaa

Re: Кремовий супчик із брокколі та сиром.

Повідомлення marinkaa » 21 грудня 2015, 19:32

Чечевичный суп, очень вкусный)

Состав:
2 л воды
1 чашка (300 мл) чечевицы
2 шт картофеля
1 морковь
кусочек корня сельдерея
1 помидор (свежий или консервированный)
2 ст. л. растительного масла (или гхи)
кусочек сливочного масла (или 1 ст. л. гхи)
1 ст. л. соли
специи: по 1/2 ч. л . молотого кориандра, куркумы, асафетиды, карри (или гарам масалы, что больше любите)
2 ч. л. натертого свежего имбиря (или 1/2 ч. л. молотого сухого)
зелень (или пряные травки)
2-3 ст. л. сметаны
Приготовление супа-пюре из чечевицы:
1. Чечевицу перебрать на всякий случай, чтобы не попались камушки, и промыть.
2. Вскипятить воду в кастрюле и добавить чечевицу.
3. Варить до мягкости. В зависимости от вида, время варки будет отличаться (зеленая готовится примерно 30 минут).
4. Добавить порезанный картофель и сливочное масло. Варить, пока картофель не станет мягким (примерно 10 минут).
5. В сковороде разогреть растительное масло (или гхи) бросить натертый имбирь, кориандр, а через несколько секунд – куркуму и асафетиду (и молотый имбирь, если нет свежего). Если каких-то специй нет – ничего страшного.
6. Добавить натертую морковь и сельдерей и пассеровать до мягкости.
7. Затем туда же порезать помидор, посыпать карри (или гарам масалой) и потушить еще пару минут.
8. Добавить зажарку в кастрюлю, размешать и снять с огня.
9. С помощью блендера измельчить суп в жидкое пюре (если не измельчать, то получится тоже очень вкусный суп из чечевицы).
10. Теперь осталось добавить соль, сметану, сухие пряные травки (я добавила по 1 ч. л. сухого укропа, петрушки и листьев шамбалы) и довести до кипения.
11. Вместо сухих трав можно посыпать в конце мелко рубленной зеленью.

Подавать чечевичный суп-пюре можно, украсив сухариками, зеленью или сметаной, а также оригинально будет подать его в хлебе. А такое украшение понравится детям
Суп по этому рецепту получается не очень густой, поэтому если вы захотите приготовить его погуще, берите 1,5 л воды.

Повернутись до “Перші страви”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: 1 і 0 гість

cron